Linnen, above all! 🌱

Linnen, dat ken je wel. Elke zomer komt deze trend terug. Wat is er nu zo speciaal aan linnen? Waarom geef je best de voorkeur aan linnen en niet aan polyester? 

Old but gold! 

Linnen is een van de oudste stoffen ter wereld! Zo zijn er in Georgië restanten gevonden van wel 34.000 jaar oud! Linnen is afkomstig uit het verre Egypte, waar men de stof vooral gebruikte voor mummificatie. De stof symboliseerde reinheid en rijkdom. Men gebruikte de stof zelfs als valuta in Egypte. Linnen was zeer waardevol dankzij de geweldige eigenschappen. De stof is lichtgewicht, anti-micro-bieel, vuilafstotend, vochtafdrijvend én heel sterk. 

Een duurzame, natuurlijke zomerstof

Je leest het goed: linnen is een natuurlijke stof. De stof wordt gemaakt van de vlasplant, welke weinig water nodig heeft én geen pesticiden nodig heeft om goed te kunnen groeien. De vlasplant groeit momenteel ook in de kustgebieden van Europa, namelijk in België, Nederland en Frankrijk. 

Linnen is een echte zomerstof. Het is een van de meest koele stoffen. De stof laat lucht door en neemt vocht en zweet goed op! Bovendien is de stof zeer licht, vuilafstotend en hypo-allergeen. Een echte topper dus! 

Linnen is een heel duurzame stof. Zo is het een erg sterke stof dankzij de vezels, die 30% sterker zijn dan katoenen vezels. Je hebt veel langer geniet van jouw kledij! 
Linnen, above all! 
Waarom kies je beter voor linnen? Wij zetten alles op een rijtje! 
  Linnen Polyester
Zomerstof
Geen zweetgeur
Hypo-allergeen

Sterke stof
Duurzaam
Natuurlijk materiaal
Lokale productie
Beschikbaar in kleuren
Kreukt niet 

 

Shop nu!